Organizátori Národného pochodu za život chcú na púti dosiahnuť rekord

06.07.2013 Levoča

Levoča 6. júla (TASR) - Organizátori Národného pochodu za život sa pokúsia o dosiahnutie a zápis slovenského rekordu v najdlhšom nápise. Stane sa tak v Levoči na Mariánskej hore v rámci každoročnej púte.
„Dnes od 18. hodiny do nedele 7. júla do 12. hodiny vyvesíme najdlhší nápis striekaný sprejom na Slovensku. Nápis je 112 metrov dlhý a tri metre široký a nesie text NÁRODNÝ POCHOD ZA ŽIVOT KOŠICE 22.9.13,“ uviedol hovorca Národného pochodu za život Tomáš Kováčik.
Výroba nápisu, teda zošitie látky, nákres, striekanie a šitie pútok trvalo štyrom ľudom dva týždne. Na jeho výrobu použili 33 litrov farby. „Veríme, že aj týmto spôsobom propagácie sa nám podarí v septembri pritiahnuť do Košíc viac mladých ľudí nielen z východného Slovenska,“ dodal Kováčik.
Národný pochod za život sa bude tento rok prvýkrát konať s celoslovenskou pôsobnosťou. Lokálne pochody za život sa v rôznych mestách konali v marci, z nich najväčší mal názov Bratislava za život a zúčastnilo sa na ňom 2000 najmä mladých ľudí. Organizátori septembrového pochodu očakávajú účasť niekoľko desiatok tisíc pochodujúcich, ktorí vyjadria podporu ochrane života od počatia až po prirodzenú smrť a premenia Košice na Európske hlavné mesto kultúry života. „Pripravené budú aj sprievodné podujatia - prednášky, workshopy, diskusie, koncerty či sväté omše so všetkými slovenskými biskupmi,“ uzavrel Kováčik.
 

Vyberte región